Pridať recept

Maďarská slepačia polievka

8
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
menšia sliepka
soľ
1,5 litre
voda
60 g
mrkva
100 g
zeler
40 g
petržlen
100 g
čerstvé huby
paradajka
mleté čierne korenie

postup

Na začiatok rozporcujeme sliepku. Potom ju vložíme do osolenej vody a uvaríme ju skoro do mäkka. Pridáme očistenú zeleninu, huby, ktoré sme nakrájali na tenké plátky a všetko spolu varíme do mäkka. Asi 10 minút pred dovarením pridáme zeleninovú papriku a paradajku. Mäso vyberieme, vykostíme, nakrájame a vložíme ho späť do polievky, z ktorej sme pred tým vybrali zeleninovú papriku a paradajku. Na záver dochutíme ešte mletým čiernym korením a zelenou petržlenovou vňaťou sekanou nadrobno. Polievku podávame s domácimi rezancami alebo cestovinami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...