Pridať recept

Bulharská barania polievka

10
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
baranie mäso s kosťou
1,25 litre
voda
soľ
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
150 g
polievková zelenina
2 PL
paradajkový pretlak
1 PL
mletá červená paprika
2 ks
paradajka
2 ks
zelená paprika
100 g
zemiaky
1 ks
bobkový list
2 PL
sterilizovaný hrášok
2 PL
sterilizovaná kápia
mleté čierne korenie
ocot

postup

1.
Na menšie kúsky najskôr posekáme mäso s kosťou a vložíme ho potom do studenej vody, ktorú sme pred tým osolili. Privedieme do varu. Akonáhle polievka začne vrieť, znížime príkon tepla a pomaly uvaríme do mäkka. Cibuľu nakrájanú nadrobno speníme na oleji spolu s očistenou a nakrájanou zeleninou. Potom pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku, premiešame a krátko opražíme. Paradajky olúpeme, nakrájame na kocky, papriky očistíme a nakrájame na rezančeky a pridáme ich k zmesi. Zalejeme trochou vody, potom pridáme očistené a nakrájané zemiaky, bobkový list a uvaríme do mäkka.
 
2.
Zalejeme trochou vody, potom pridáme očistené a nakrájané zemiaky, bobkový list a uvaríme do mäkka. Zalejeme precedeným vývarom, potom pridáme uvarené mäso a ešte krátko povaríme. Na záver primiešame posekané sterilizované kápie, pridáme mleté čierne korenie a ochutíme octom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať