Torta s kokosovým krémom
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cukor
200
g
práškový cukor
1
balíček
prášok do pečiva
200
g
hrubá múka
strúhaný kokos na posypanie
Krém
300
ml
mlieko
3
PL
hladká múka
90
g
maslo
80
g
práškový cukor
2
PL
ríbezľový lekvár
50
g
struhaneho kokosu
postup
1.
Žĺtky a cukor vymiešame do peny so 6 PL teplej vody. Potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne po čiastkach tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C upečieme.
2.
V mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu. Maslo, cukor a lekvár vymiešame do peny a po lyžiciach ju vmiešame do vychladnutej kaše. Nakoniec pridáme strúhaný kokos.
3.
Upečený korpus pozdĺžne prekrojíme a naplníme krémom. Celý povrch torty natrieme zvyšným krémom a posypeme strúhaným kokosom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.