Čokoládový koláč s čerešňami
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
g
maslo
200
g
práškový cukor
2
balíčky
vajce
4
ks
vajce
180
g
polohrubá múka
100
g
biela čokoláda
80
g
tmavá čokoláda
kakao
2
PL
čerešňový lekvár
1
pohár
čerešňový kompót
30
g
kandizované čerešne
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
citrónová kôra
postup
Žĺtka vymiešame s maslom a s vanilkovým a práškovým cukrom. Bielu čokoládu rozpustíme a tmavú čokoládu nastrúhame. Do zmesi pridáme obe čokolády, citrónovú kôru, ktorú sme pred tým nastrúhali, preosiaté kakao a čerešňový lekvár. Potom prisypeme múku, ktorú sme vopred zmiešali spolu s kypriacim práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi. Taktiež pridáme vykôstkované kandizované čerešne. Menší plech vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme doň pripravenú zmes. Pečieme na miernej teplote. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme ozdobiť pripravenou šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.