Pridať recept

Svieža jogurtovo-citrónová bábovka

ingrediencie

Na cesto

350 g
hladká múka
2 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
220 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 balíček
Puding s vanilkovou príchuťou DrOetker
4 ks
vajce
1 KL
citrónová aróma
125 g
roztopené maslo
250 g
biely jogurt

Na ozdobenie

300 g
práškový cukor
5 PL
šťava z citróna
4 PL
mlieko

Ešte potrebujeme

uzatvárateľná nádoba objem asi 3 l
forma na bábovku Ø 23 cm

postup

1.
Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom.
 
2.
Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 35 minút
3.
Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Súťaž: Farebné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému Farebné pečenie o 7 balíčkov produktov...
Hroznové vrkôčiky
Súťaž: Veľkonočné prípravy s Dr.Oetker
Veľká noc a s ňou aj príprava najrôznejších sladkých, či slaných dobrôt sa blíži. Veľkonočné...
Marhulovy
Želírovacie tipy a produkty, s ktorými sa džem vždy vydarí
Leto, to nie sú len dovolenky, či spomienky na prázdniny u babičky, ale aj zaváranie dobrôt. Vykúzlite si doma...
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si...
Súťaž: Hravý Deň detí s Dr.Oetker
Deti majú raz do roka svoj veľký sviatok, a preto je dôležité ho poriadne osláviť. Ak do prípravy lákavých...