Paštéta z bravčového mäsa a pečene
4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
g
údená slanina
cibuľa
200
g
bravčové mäso
žemľa
200
g
teľacia pečeň
1
dl
mlieko
soľ
paštétové korenie
vajce
2
PL
biele víno
tuk na vymastenie
postup
Slaninu, ktorú sme nakrájali opražíme, potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na kocky a dusíme. Zomelieme pečeň spolu s chladným uduseným mäsom a so žemľou, ktorú sme namočili do mlieka. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a víno. Všetko spolu riadne zmiešame. Do vymastenej formy vložíme zmes a varíme vo vodnom kúpeli asi 90 minút. Paštét necháme vychladnúť. Podávame ju nakrájanú na plátky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.