Pridať recept

Dvojfarebný marhuľový koláč

ingrediencie

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
5 ks
vajce
400 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
kakao
100 g
nasekané orechy
800 g
marhuľa
mak

postup

Cukor vymiešame s maslom do peny. Potom vmiešame po jednom vajcia, múku s kypriacim práškom do pečiva, prilejeme aj mlieko v takom množstve, aby sa dalo cesto rozotierať. Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej čast pridáme preosiate kakao a mak. Plech vymastíme a dáme naň biele cesto, na ktoré potom rozložíme polovičnú časť nakrájaných marhúľ. Potom rozotrieme kakaové cesto, posypeme zvyšnými marhuľami a orechmi posekanými nadrobno. Cesto pečieme na miernej teplote vo vyhriatej rúre.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.4.2014 18:06 | |
+3 -4
Kolko maku a kde je to tmave kakaove cesto marhule su na vrchu ten obrazok patri k inemu receptu ci?
Podobné články
10 famóznych marhuľových koláčov
Marhuľové maškrtenie: 10 famóznych koláčov zo sladkých marhúľ
Desať receptov na chutné koláčiky (nielen) s čerstvými marhuľami.
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Marhule
VIDEO: Marhule pomôžu so spánkom i s nadváhou
Problémy s trávením, zrakom, spánkom či cholesterolom vyriešia sladučké marhule.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...