Plnené rajčiaky
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
paradajka
100
g
bravčové mäso
50
g
údené mäso
60
g
ryža
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
olej
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
pažitka
soľ
postup
Do polomäkka uvaríme ryžu. Údené mäso a bravčové mäso umyjeme a pomelieme. Cibuľku posekáme nadrobno, speníme ju na rozpálenom oleji, potom pridáme mleté mäso a udusíme domäkka. Mäso necháme vychladnúť, pridáme k nemu vajcia, ryžu, korenie, soľ a riadne premiešame. Rajčiaky umyjeme a poutierame. Okolo stopky odrežeme tenký plátok a jadrovník vyberieme malo lyžičkou. Pripravené rajčiaky naplníme plnkou, potom ich poukladáme na vymastený plech alebo zapekaciu nádobu a pomaly ich pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 - 20 minút. Plnené rajčiaky podávame teplé, posypané petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakovú kašu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.