Pridať recept

Viedenská káva

ingrediencie

7 g
mletá káva
1,5 dl
voda
1,5 dl
smotana na šľahanie
2 KL
kryštálový cukor
1/2 KL
kakao

postup

Kávu, ktorú sme práva zomleli nasypeme do džezvy, potom ju zalejeme studenou vodou a necháme 2 x zovrieť. O chvíľu pridáme 1 lyžičku studenej vody a necháme odležať asi 1 minútu. Pripravenú kávu precedíme do šálky, na povrch pridáme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu s cukrom. Na povrch šľahačky posypeme kakao.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok,...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...