Pridať recept

Kapitán

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
kari korenie
300 ml
konzervované paradajky
25 g
sušená marhuľa
mleté čierne korenie
1 KL
mandľové lupienky

postup

Vo veľkom kastróle s nepriľnavým dnom rozohrejeme olej, na ktorom opekáme kuracinu dozlata. Potom mäso vyberieme na tanier. Potom do kastróla vložíme cibuľu a cesnak, chvíľu orestujeme, vmiešame karí korenie, pridáme paradajky aj so šťavou, marhule, tymian, čierne korenie a privedieme do varu. Kuracinu vrátime do kastróla a na miernom ohni dusíme 20 minút. Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oleje
VIDEO: Najzdravšie oleje do šalátov
Aké oleje použiť do šalátových dresingov?
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Dômyselný spôsob vyprážania bez pripálenia
Ako vyprážať bez pripálenia? Toto sa oplatí vyskúšať!
Ako sa dá zabrániť pripaľovaniu pri vyprážaní? Máme pre vás zaujímavý spôsob, ktorý ani nevyžaduje nepriľnavú panvicu.
Prečo olej pri vyprážaní pení? Všimli ste si to?
Prečo olej pri vyprážaní pení? Všimli ste si to?
Možno sa to stalo aj vám. Smažíte hranolky alebo nedeľné rezne a v istom momente si všimnete, že na panvici...