Pridať recept

Švajčiarske zemiaky so syrom

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 KL
rasca
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 PL
maslo
3 ks
tymian
10 ks
saláma
200 g
syr
2 dl
sladká smotana
2 dl
kyslá smotana
soľ
muškátový orech

postup

Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou rasce približne pol hodiny. Necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme maslom, posypeme nasekanou cibuľkou,cesnakom a tymianom. Nasleduje vrstva z polovice zemiakov, potom vrstva nakrájanej salámy, čo posypeme troma štvrtinami syra. Na to uložíme druhú polovicu zemiakov, ktorú posypeme zvyšným syrom. Nálev na zemiaky pripravíme zo sladkej a kyslej smotany, soli a muškátového orieška. Zemiaky preliate nálevom pečieme približne 30 minút pri 200°C. Vhodné je podávať ich so zeleninovým šalátom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...