Pridať recept

Baranie mäso na zelenine

ingrediencie

600 g
baranie rebierka
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
40 g
masť
50 g
zeler
1 ks
mrkva
2 ks
pór
1 PL
petržlenová vňať
1 PL
zelerová vňať
20 g
hladká múka
2 dl
kyslá smotana
soľ

postup

Umyté a osušené rebierka nakrájame a naklepeme, potom potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme, okoreníme a z oboch strán mäso opražíme na rozohriatej masti. K mäsu pridáme očistený zelér nakrájaný na rezance, očistenú a nakrájanú mrkvu a nakrájané póry. Posypeme zelenými vňaťami, podlejeme vodou a dusíme až do mäkka. Na záver pridáme do pokrmu múku, ktorú sme pred tým opražili na sucho a dovaríme. Pokrm ešte zjemníme kyslou smotanou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Zostali vám zvyšky mäsa?
Zostali vám zvyšky mäsa? Premeňte ich na nové, chutné jedlá a prestaňte plytvať
Mäso je pre mnohých súčasť každodenného menu. Keď si jedlá pripravujete doma, určite vám neraz čo-to z nich...
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...