Dusené teľacie mäso s hráškom
2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie mäso
40
g
tuk
mleté čierne korenie
soľ
mäsový vývar
30
g
hladká múka
150
g
sterilizovaný hrášok
50
g
sterilizovaná šalotka
1
PL
petržlenová vňať
postup
Najskôr nakrájame mäso na malé kocky a opražíme ho do zlata. Pridáme soľ, korenie, podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho, šťavu vydusíme na tuk, pridáme trochu múky, opražíme, zalejeme trochou vývaru a necháme ešte povariť. Mäso potom dáme späť do omáčky, pridáme sterilizovaný hrášok, sterilizované cibuľkové šalotky, ktoré sme pred tým nasekali nadrobno. Všetko spolu necháme prevrieť a hotovú omáčku podávame aj so zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.