Pridať recept

Zemiaky plnené mäsovo - hubovou plnkou

8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
zemiaky
30 g
údená slanina
1/2 ks
cibuľa
50 g
huby
soľ
20 g
maslo
1 ks
vajce
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
100 g
údené mäso
tuk
strúhanka
2 PL
syr
2 PL
kyslá smotana
pažitka

postup

1.
Väčšie zemiaky riadne očistíme, odkrojíme vŕšky a vnútro vydlabeme. Na kocky nakrájame údenú slaninu, opražíme ju, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľku, speníme, potom pridáme huby, ktoré sme nakrájali na plátky, osolíme a udusíme do mäkka. Vajce rozotrime s maslom, pridáme chladné udusené huby, zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, mleté údené a uvarené mäso,soľ, mleté čierne korenie a všetko riadne premiešame.
 
2.
Takto pripravenú zmes plníme do vydlabaných zemiakov. Naplnené zemiaky poukladáme do ohňovzdornej misy, ktorú vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Necháme zapiecť vo vopred vyhriatej rúre. Postrúhame syr a keď sú zemiaky mäkké posypeme ich a necháme ešte niekoľko minút zapiecť. Takto pripravené predjedlo pred podávaním pokvapkáme kyslou lahôdkovou smotanou a ozdobíme nakrájanou pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...