Marinovaný losos s natural ryžou
730
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
losos
2
dl
olivový olej
3
strúčiky
cesnaku
4
PL
sójová omáčka
2
PL
biele suché víno
petržlen
korenie biele mleté
soľ
citrón
olej
ryža
postup
Lososa umyjeme a nakrájame na rovnomerné porcie. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Zalejeme olejom, sójovou omáčkou, bielym vínom a porcie lososa vložíme do tejto marinády. Zakryjeme fóliou a necháme v chladničke odležať 12 - 24 hodín. Potom lososa vyberieme z marinády a necháme chvíľu odkvapkať. Na rozpálenom oleji porcie ryby opečieme doružova. Marinovaného pečeného lososa podávame s citrónom, uvarenou naturálnou ryžou a zdobíme petržlenovou vňaťou a paradajkami. Tento losos chutí výborne aj pečený na grile.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.