Pridať recept

Kuracie stehná na kyslej kapuste

4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

kuracie stehno
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
150 g
údená slanina
1000 g
kyslá kapusta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
mletá rasca
trochu
celá rasca
trochu
mletá červená paprika

postup

1.

Dno hlbokého pekáča vystelieme slaninou, navrstvíte kapustu a poukladáme kuracie stehná prípadne krídla, ktoré sme si osolili, okorenili mletým čiernym korením, mletou rascou, celou rascou a mletou červenou paprikou. Posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou, alebo vývarom, prikryjeme a pečieme 50-60 minút pri teplote 200°C zakryté. Následne odokryjeme a dopečieme do chrumkava.

 
2.

Ako príloha sa výborne hodí knedľa.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jansoha
5.2.2024 19:01 | |
+2 -8
Ten čo stvoril tento recept nemal byt nikdy pustený do kuchyne.
Anonymný nick
12.5.2019 22:54 | |
+38 -17
Ja to ešte podlejem čiernym pivom a stehna posypem grilovaciou zmesou a pod kapustu cukor aby vznikol karamel no mňamka k tomu opekané zemiaky
Henika99
1.4.2017 15:45 | |
+33 -37
A aky vyvarom sa to ma podliat?
Podobné články
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!