Pridať recept

Holandské šišky

ingrediencie

20 g
droždie
1 šálka
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
trochu
tuk na vyprážanie
250 g
hladká múka
ČL
soľ
1,5 šálky
hrozienka
1 ks
jablko

postup

1.
Z droždia a vlažného mlieka urobíme kvások, vlejeme ho do osolenej múky, pridáme žĺtky a vypracujeme cesto.
 
2.
Pridáme olúpané, postrúhané jablko a umyté hrozienka. Cesto necháme vykysnúť, kým nezíska asi dvojnásobný objem.
3.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou kúsky, vkladáme ich do horúceho tuku a vyprážame. Upražené šišky kladieme na papierové obrúsky a pocukrujeme. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať