Pridať recept

Vajce v mletom mäse

ingrediencie

5 ks
vajce
300 g
bravčové mäso mleté
1 strúčik
cesnaku
1 ks
žemľa
100 ml
mlieko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
4 vajcia vložíme do studenej vody so štipkou soli a na miernom ohni varíme približne 10 minút. Scedíme, zalejeme studenou vodou, necháme vychladnúť a ošúpeme.
 
2.
Do misky dáme mleté mäso, prelisovaný cesnak, žemľu namočené v mlieku, zvyšné vajce, soľ, korenie a poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 4 časti. Do každej zabalíme jedno uvarené vajce a vo väčšom množstve oleja opražíme zo všetkách strán. Podávame s pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...