Pridať recept

FOTORECEPT: Plnená kapusta, Holubky

ingrediencie

1 ks
hlávková kapusta
voda
ocot
1 kg
ryža
2,5 kg
bravčové mäso
200 g
masť
3 ks
cibuľa
sladká červená paprika
štipľavá paprika
soľ
čierne korenie
cesnaku

postup

1.
Kapustu vyrežeme
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
 
2.
Sparíme vo vriacej vode spolu s octom.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
3.
Ryžu opláchneme v teplej vode 2x a pridáme k nej mäso dobre premiešame.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
4.
Na masti speníme cibuľku,pridáme k nej papriku a ostatné koreniny podľa chuti.(môžme pridať malý paradajkový pretlak dodá to peknú červenú farbu.)
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
5.
Cibuľkovú zmes pridáme k mäsu a pridáme ešte prelisovaný cesnak+ podľa chuti paprikovú pomazánku. Všetko dobre premiešame.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
6.
List si položíme na dlaň doň dáme trocha zmesi a zvinieme od hrubšej strany potom pozatláčame a ukladáme.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
7.
Na dno hrnca dáme nakrájané listy kapusty.Posypeme sladkou paprikou a pridáme 2 bobkové listy.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
8.
Naukladáme holúbky tesne vedľa seba
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
9.
Zalejeme paradajkovým pretlakom zriedením s vodou.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
10.
Takto varíme zaťažené tanierom priblížne 30 minút. záleží to od listov kapusty.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
11.
Môžme si pripraviť obľúbenú paradajkovú omáčku a podávame s chlebom. Paradajková omáčka : Klasika zápražka zalejeme paradajkovým pretlakom dochutíme soľou a cukrom a polejeme kapustu.
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Fotorecept: Plnená kapusta, Holubky
Zdroj: kajusiQQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
1psssst1
31.1.2014 18:37 | |
+6 -11
poznam tento recept,to je turecka plnena paprika,ocot nepotrebujeme,takisto ani nieco varit,treba zmiesat mäso,s ryzou (neuvarenou),cibulu nastruhat,trochu rajcinoveho pretlaku,sol,korenie a maslo,premiesat,kapustu samozrejme sparime,a zacneme listy plnit,ja ich spravim uplne male,z jednej kapusty spravim okolo 45 kusov,na dno dam kapustove listy a potom zacnem ukladat plnene listy,pokial je hrniec plny,potom si zmiesam vodu s rajcinovym pretlakom, zalejem a na to dam kus masla apotom to pritlacim s tanierom a s pokrievkou,ak to zacne varit dam to uplne na slabo,pokrievku nechame zakrytu,podava sa to s bielim jogurtom,tzatziki dobru chut!!!
Anonymný nick
8.11.2013 20:58 | |
+10 -13
fajn recept, robievam podobne,len nechapem-a je takych receptov viac, naco do paradojkovej omacky cukor ?
Ludmila209
22.1.2014 18:15 | |
+6 -7
je to chutnejšie,a ja davam 400ml.prepasirovanych paradajok tak je to moc kysle
Anonymný nick
22.1.2014 21:51 | |
+14 -10
paradajkovu stavu si robime kazde leto sami,len paradajky, morsku sol, oliv.olej a bazalku, je super a nepotrebuje ani dosladzovat
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...