Bravčové karé v kyslej kapuste
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové karé
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1
ks
cibuľa
500
g
kyslá kapusta
1
PL
paradajkový pretlak
1
KL
mletá červená paprika
štipiek
mletá rasca
200
ml
kyslá smotana
podľa chuti
cukor
postup
1.
Bravčové karé rozdelíme na 4 časti, mäso jemne naklepeme, dochutíme soľou a korením. Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier.
2.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, ďalej pridáme kyslú kapustu, paradajkový pretlak, soľ, mletú červenú papriku, rascu a krátko opražíme.
3.
Kapustu preložíme do olejom vymasteného pekáča, na ňu poukladáme opečené mäso, podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre približne 60 minút. Počas pečenia občas prelejeme výpekom.
4.
Upečené mäso vyberieme, do kapusty vmiešame kyslú smotanu, trochu cukru a krátko povaríme. Upečené karé vložíme naspäť do kapusty, krátko prehrejeme a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.