Pridať recept

Bravčové karé v kyslej kapuste

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové karé
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1 ks
cibuľa
500 g
kyslá kapusta
1 PL
paradajkový pretlak
1 KL
mletá červená paprika
štipiek
mletá rasca
200 ml
kyslá smotana
podľa chuti
cukor

postup

1.
Bravčové karé rozdelíme na 4 časti, mäso jemne naklepeme, dochutíme soľou a korením. Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier.
 
2.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, ďalej pridáme kyslú kapustu, paradajkový pretlak, soľ, mletú červenú papriku, rascu a krátko opražíme.
3.
Kapustu preložíme do olejom vymasteného pekáča, na ňu poukladáme opečené mäso, podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre približne 60 minút. Počas pečenia občas prelejeme výpekom.
4.
Upečené mäso vyberieme, do kapusty vmiešame kyslú smotanu, trochu cukru a krátko povaríme. Upečené karé vložíme naspäť do kapusty, krátko prehrejeme a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.
Srbské rebierko
Rúru nezapínam, toto je najchutnejšie mäsko z jedného hrnca: Geniálne SRBSKÉ REBIERKO nemá konkurenciu, stačí jeden pohár a celá rodina sýta
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás skvelý chutný recept, ktorý si vždy celá rodina pochvaľuje.