Pridať recept

Krémová cesnaková polievka s údeným lososom

Krémová cesnaková polievka s údeným lososom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

400 g
zemiaky
100 g
pór
3 strúčiky
cesnaku
trochu
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
drvená rasca
150 ml
mäsový vývar
120 ml
smotana na varenie
2 ks
chlieb
2 PL
petržlenová vňať
50 g
údený losos

postup

1.
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme nadrobno nakrájaný pór, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, pridáme zemiaky, prilejeme 750 ml vody, soľ a varíme domäkka.
 
2.
Uvarené zemiaky rozmixujeme spolu s vodou, v ktorej sa varili a vlejeme naspäť do hrnca. Prilejeme mäsový vývar, smotanu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájaného lososa a za občasného miešania ešte chvíľu povaríme.
3.
Pripravenú polievku dochutíme korením, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s opečenými krutónmi,
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.3.2017 21:04 | |
+0 -0
toto je fantastická krémová polievka k tomu bagetka moja top :)