Pridať recept

Pečené morčacie stehná

ingrediencie

300 g
vykostené morčacie stehno
soľ
mletá rasca
4 strúčiky
cesnaku
rozmarín
celé nové korenie
celé čierne korenie
olej

postup

Vykostené morčacie stehno posolíme a necháme odležať 20 minút na chladnom mieste. Olej spolu s 2 strúčikmi cesnaku a lístkami rozmarínu premiešame. Mäso potrieme ochuteným olejom, prikryjeme a odložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky. Odležané mäso prudko opečieme na horúcom oleji. Preložíme ho do misy na zapekanie. Pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, celé strúčiky cesnaku. Takto ochutené mäso podlejeme výpekom, trochou vody a prikrytý ho upečieme vo vopred rozohriatej rúre. Upečené mäso pokrájame na stredne hrubé plátky a podávame s kapustou a knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou...
Domáce korenie Garam masala
Garam masala
Garam masala je aromatická zmes korenia z Indie. Táto zmes tvorí základ mnohých indických karí. Keďže je...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Coriander, Coriandrum sativum
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť...
Seasoning spices condiment with dehydrated carrot parsley celery parsnips and salt with or without glutamate
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých...
Čierne korenie
Čierne korenie: Ako prispieva k nižšej spotrebe soli a prečo do polievok pridávať celé guličky?
Čierne korenie je zdravé, pomáha k lepšiemu tráveniu a pridaním do jedál znižujete spotrebu soli. Čo ešte?