Pridať recept

Zemiaková polievka s pórom

ingrediencie

1 ks
pór
600 g
zemiaky
mleté biele korenie
mlieko
soľ
maslo
kyslá smotana

postup

1.
Najprv očistíme zemiaky, a potom ich nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich do posolenej vody a uvaríme spolu s pórom do mäkka. Uvaríme zemiaky v šupke, a potom ich nadrobno postrúhame. Pridáme k nm celé vajce, soľ, polohrubú múku a mleté čierne korenie. Z týchto prísad vytvoríme polotuhé cesto a tvarujeme z neho guľky, ktoré potom dáme variť do posolenej vody. Uvarené vyberieme, scedíme a odložíme.
 
2.
Z múky a masla si pripravíme zápražku, rozriedime ju mliekom a vlejeme do uvarených zemiakov s pórom. Kyslú smotanu pridáme ku smotane na varenie a premiešame ich spolu. Uvarenú polievku nalejeme do taniera, pridáme do nej uvarené guľky a nakoniec ozdobíme šľahačkou, troškou kôpru alebo pažítky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...