Pridať recept

Údené plátky mäsa v omáčke

ingrediencie

400 g
údené mäso
bobkový list
4 strúčiky
cesnaku
celé nové korenie
celé čierne korenie
soľ
hladká múka
vajce
sušená cibuľa
zeleninový vývar
zemiaky
mleté čierne korenie

postup

Do hrnca vložíme údené mäso v celku spolu s bobkovým listom, celím čiernym a novým korením a so strúčikmi cesnaku, ktoré sme vopred ošúpali. Spolu uvaríme. Po uvarení mäso vyberieme a nakrájame ho na plátky. Vývar scedíme a zriedime ho zeleninovým vývarom, potom ho ochutíme mletým čiernym korením a zahustíme ho hladkou múkou, ktorú sme rozmiešali vo vode, a povaríme. Do takto pripravenej omáčky pridáme sušenú cibuľu, nakrájané mäso a spolu ešte krátko povaríme. Pokrm podávame so zemiakmi a vajíčkom uvareným na tvrdo (alebo s kyslou kapustou ).
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
galovicova.anna
22.8.2013 21:31 | |
+3 -2
tento receptik som vyskúšala a je fakt dobrý (y)
Podobné články
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...