Pridať recept

Domáce lasagne

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
450 ml
paradajkový pretlak
400 g
syr Eidam
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
100 g
maslo
1 PL
múka
bazalka
oregano
soľ
mlieko
cestoviny lasagne
olej

postup

1.

Na oleji si speníme cibuľku s cesnakom a dáme zatiahnuť pomleté mäso. Pridáme paradajkový pretlak, alebo pasírované paradajky a necháme prejsť varom. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a oregano. Omáčku zriedime troškou vody, aby jej bolo viac, ale nie veľmi riedka.

 
2.

V druhom hrnci dáme speniť maslo, pridáme múku a keď to bude premiešané, pomaly prilievame mlieko tak, aby mal bešamel konzistenciu redšieho pudingu.

3.

Pripravíme si zapekaciu misu, prvú vrstvu dáme paradajkovú omáčku s mäsom, na to strúhaný syr a lasagne. Ďalšia vrstva paradajky, na to bešamel, strúhaný syr a opäť lasagne. Takto striedame, kým sa neminú všetky ingrediencie a ukončíme to strúhaným syrom. Pečieme na 180°C cca 30-35 minút, podľa typu rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dagmar.uradnikova
11.3.2018 11:24 | |
+8 -6
Veľmi dobrý recept:-) Cesto je dostať pri cestovinách v krabičkách, je na nich napísané, že netreba predvárať. Do bešamelu som dala ešte jednu kyslú smotanu. Videla som to v inom recepte a je to super. Ešte raz veľmi pekne ďakujem:-)
Anonymný nick
28.8.2015 03:52 | |
+44 -27
Dobry recept, jednoduchy, ale si myslim, ze by bolo dobre aspon spomenut, ake cesto bolo pouzite :-)
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...