Pridať recept

Horárov sviatočný rezeň

ingrediencie

600 g
srnčie mäso zo stehna
1 ks
citrón
50 g
masť
podľa chuti
soľ
20 g
maslo
50 g
šunka
1/2 ks
cibuľa
2 ks
vajce
trochu
olej na vyprážanie

Na obalenie

1,5 dl
pivo
2 ks
vajce
30 g
syr Eidam
80 g
polohrubá múka

postup

1.
Mäso umyjeme, vykostíme, odblaníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, zalejeme rozpustenou masťou a necháme niekoľko hodín odstáť v chlade. Potom ho nakrájame na širšie rezne, ktoré naklepeme a osolíme.
 
2.
Na masle pražíme nastrúhanú cibuľu, nadrobno pokrájanú šunku, zalejeme osolenými vajciami a miešame až do stuhnutia. Hotovú plnku dáme vychladnúť.
3.
Plnkou plníme pripravené rezne, preložíme ich napoly, okraje mäsa poklepeme a spojíme kovovými ihlicami.
4.
Potom rezne opatrne namáčame v cestíčku, ktoré pripravíme z piva, vajec, postrúhaného syra a múky.
5.
Na väčšom množstve oleja pomaly vyprážame z oboch strán do červena. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.