Bravčová krkovička na šampiňónoch
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčová krkovička
1
pohár
šampiňóny
1
ks
cibuľa
2
poháre
ryža
trochu
mrazená zelenina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
vegeta
trochu
olej
1
PL
hladká múka
trochu
vývar
postup
1.
Cibuľu si ošúpeme na nakrájame na drobno. Orestujeme ju na troche oleja. Keď už je cibuľka zlatistá, pridáme k nej šampiňóny. Chvíľku dusíme a potom podlejeme vývarom.
2.
V hrnčeku si rozmiešame trocha vývaru s lyžicou múky a vlejeme to do omáčky. Necháme chvíľu variť, podľa chuti môžme dokoreniť.
3.
Mäso si nakrájame na asi 1,5 cm hrubé plátky, jemne ho naklepeme a nakoreníme (soľ, čierne korenie, vegeta) a necháme chvíľu odležať.
4.
Potom ho opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici. Vhodnou prílohou je ryža, ktorú uvaríme v hrnci - 2 poháre ryže, 4 poháre vody, 1 ČL soli, trochu vegety a hrsť mrazenej zeleniny. Varíme, kým sa voda neodparí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.