Pridať recept

Bravčová krkovička na šampiňónoch

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčová krkovička
1 pohár
šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 poháre
ryža
trochu
mrazená zelenina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
vegeta
trochu
olej
1 PL
hladká múka
trochu
vývar

postup

1.
Cibuľu si ošúpeme na nakrájame na drobno. Orestujeme ju na troche oleja. Keď už je cibuľka zlatistá, pridáme k nej šampiňóny. Chvíľku dusíme a potom podlejeme vývarom.
 
2.
V hrnčeku si rozmiešame trocha vývaru s lyžicou múky a vlejeme to do omáčky. Necháme chvíľu variť, podľa chuti môžme dokoreniť.
3.
Mäso si nakrájame na asi 1,5 cm hrubé plátky, jemne ho naklepeme a nakoreníme (soľ, čierne korenie, vegeta) a necháme chvíľu odležať.
4.
Potom ho opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici. Vhodnou prílohou je ryža, ktorú uvaríme v hrnci - 2 poháre ryže, 4 poháre vody, 1 ČL soli, trochu vegety a hrsť mrazenej zeleniny. Varíme, kým sa voda neodparí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.