Pridať recept

Horúce banány s vlašskými orechmi a vanilkovou zmrzlinou

Horúce banány s vlašskými orechmi a vanilkovou zmrzlinou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

40 g
maslo
100 g
vlašské orechy
3 PL
hnedý cukor
4 ks
banán
1 ks
pomaranč
1 téglik
vanilková zmrzlina

postup

1.
V panvici roztopíme maslo a pridáme vlašské orechy. Na miernom ohni pražíme približne 1 minútu. Pridáme cukor a miešame 2 minúty.
 
2.
Orechy zhrnieme na jednu stranu panvice, pridáme ošúpané banány a pražíme 30 sekúnd. Obrátime ich a pražíme z druhej strany.
3.
Do kastróla opatrne prilejeme pomarančovú šťavu spolu s kôrou. Panvicou potrasieme a miešame orechy s cukrom. Necháme zovrieť. Prudko varíme približne 1 minútu a pohybujeme banánmi, aby sa obalili v sirupe. Sirup by mal vytvoriť lepkavý povrch na orechoch.
4.
Banány prekrojíme na polovičku a na každý tanier pridáme zmrzlinu. Prelejeme omáčkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Banánový zákusok s mascarpone krémom
Rodinný zákusok s banánom a mascarpone krémom - najlepší hrnčekový dezert, VIDEORECEPT
Vynikajúci banánový zákusok s jemným krémom chutí dokonale.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...