Pridať recept

FOTORECEPT: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré

Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna

ingrediencie

400 g
morčacie prsia
200 g
mrazený špenát
200 g
zeler
2 dl
smotana na varenie
3 ks
strúčik cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
olej

postup

1.
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna
 
2.
Prudko opečieme z každej strany na panvici a uložíme do zapekacej misy.
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna
3.
Zeler si nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Na panvici si pripravíme špenát ochutený cesnakom, soľou a polovicou (1 dl) smotany. Ak je špenát príliš riedky, môžeme zahustiť trochou múky.
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna
4.
Špenát rovnomerne nanesieme na morčacie rezne.
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna
5.
Keď bude zeelr uvarený, zlejeme vodu, pridáme zvyšnú smotanu a spravíme z neho pyré. AK chceme úplne haldké pyré, môžeme ho rozmixovať. Hotové pyré opatrne nanesieme lyžičkou na špenát.
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna
6.
Dáme piecť do rúry približne na 30 minút. Podávame so zemiakmi alebo tak ako my, s upečeným petržlenom.
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Fotorecept: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
Zdroj: falenna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!