FOTORECEPT: Morčacie rezne zapečené so špenátom a zelerovým pyré
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
morčacie prsia
200
g
mrazený špenát
200
g
zeler
2
dl
smotana na varenie
3
ks
strúčik cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
olej
postup
1.
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
2.
Prudko opečieme z každej strany na panvici a uložíme do zapekacej misy.
3.
Zeler si nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Na panvici si pripravíme špenát ochutený cesnakom, soľou a polovicou (1 dl) smotany. Ak je špenát príliš riedky, môžeme zahustiť trochou múky.
4.
Špenát rovnomerne nanesieme na morčacie rezne.
5.
Keď bude zeelr uvarený, zlejeme vodu, pridáme zvyšnú smotanu a spravíme z neho pyré. AK chceme úplne haldké pyré, môžeme ho rozmixovať. Hotové pyré opatrne nanesieme lyžičkou na špenát.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.