Zmrazená čokoládová torta s ovocím a orieškami
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
horká čokoláda
100
g
mandľové lupienky
200
g
sušené ovocie
100
g
sušené figy
100
g
mleté mandle
2
KL
mletý koriander
2
KL
mletá škorica
2
PL
med
postup
1.
Nad hrniec s vriacou vodou postavíme ohňovzdornú misku s polámanou čokoládou a za občasného miešania ju roztopíme.
2.
Do mrazničky dáme formu. Vo veľkej mise zmiešame mandľové lupienky, sušené ovocie, nasekané figy, mleté mandle, koriander a škoricu.
3.
Roztopenú čokoládu vlejeme do ovocnej zmesi. Pridáme med a všetko dôkladne premiešame.
4.
Formu vyberieme z mrazničky a na spodok dáme priesvitnú fóliu, tak aby prečnievala z formy. Zmes vyklopíme do formy a poriadne popritláčame. Povrch uhladíme a tortu dáme na 10 minút do mrazničky.
5.
Potom ju vyklopíme na tanier, odstránime fóliu a môžeme podávať.
6.
TIP: Namiesto fíg, mandlí, koriandra a medu dáme do vrecka sušienky a pridáme ich k ovocno-orieškovej zmesi. Ďalej pridáme kandizované čerešne a 2 lyžice pomarančovej šťavy. Do tejto zmesi potom pridáme čokoládu a dáme ju zamraziť.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.