Pridať recept

Kačica s ďumbierom a rezancami

ingrediencie

3 PL
sójová omáčka
2 PL
sezamový olej
1 PL
hnedý cukor
50 g
ďumbier
4 ks
kačacie prsia
250 g
kukuričky
200 g
vaječné rezance
400 g
fazuľové výhonky
200 g
čínska kapusta
8 ks
jarná cibuľka
1 ks
čili paprička
2 PL
arašidové maslo
1 ks
limeta
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 240°C. V plytkej zapekacej mise zmiešame sójovú omáčku so sezamovým olejom a cukrom. Vmiešame polovicu nastrúhaného ďubmiera.
 
2.
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a narežeme im kožu. Mäso vložíme do misy a obalíme v pripravenej omáčke. Pečieme ho kožou nahor asi 20 minút, alebo kým koža nie je chrumkavá a mäso prepečené.
3.
Medzitým si kukuričky a hrachové struky dáme do panvice, zalejeme trochou vriacej vody. Varíme približne 2 minúty a pridáme rezance. Tie varíme ďalšie 2 minúty. Panvicu odstavíme z ohňa.
4.
Do misy nasypeme nastrúhanú čínsku kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľku a čili papričku. Kačacie prsia preložíme na tanier, nakrájame na plátky a pridáme k zelenine v mise. Premiešame a celú zmes presypeme do panvice. Všetko premiešame a pražíme približne 3 minúty. Ihneď podávame.
5.
Arašidová omáčka: Arašidové maslo zmiešame s limetovou šťavou, kôrou, prelisovaným cesnakom a lyžicou sójovej omáčky. Vmiešame lyžicu vody, premiešame a touto omáčkou prelejeme pripravené jedlo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať