Cannelloni po katalánsky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
cestoviny cannelloni
300
g
teľacie mäso
1
ks
kuracie prsia
1
ks
jahňacie mäso
50
g
domáca šunka
1/2
dl
olivový olej
40
g
paradajková omáčka
1/2
ks
cibuľa
1
pohár
sherry
50
g
strúhaný syr
trochu
bešamelová omáčka
25
g
múka
1/4
liter
mlieko
trochu
maslo
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
postup
1.
V kastróle opražíme na masle a oleji pokrájané teľacie mäso a kuracie prsia. Potom pridáme šunku, pokrájanú na pásiky a nakoniec predvarené jahňacie mäso pokrájané na kúsky. Obsah polejeme sherry a keď sa odparí, pridáme paradajkovú omáčku, osolíme, okoreníme a necháme povariť asi 1/2 hodiny. Odstavíme z ohňa a počkáme, až trocha vychladne.
2.
Potom pokrájame a odložíme na plnku. Štvorčeky cannelloni dáme variť osobitne do výdatného množstva osolenej vody podľa pokynov na obale.
3.
Keď sú odkvapkané a vychladnuté, rozotrieme na každý štvorček 2 lyžice plnky. Plnku zabalíme do štvorčekov ako do palaciniek a uložíme vedľa seba do radu na pekáči, vymastenom maslom.
4.
Potrieme vrstvou bešamelovej omáčky, posypeme strúhaným syrom a nakoneic pridáme niekoľko plátkov masla, rozložených po celom povrchu. Pekáč vložíme do rozpálenej rúry a vyberieme, keď sú cannelloni opečené do zlatista. Podávame buď v pekáči alebo na jednotlivých vyhriatych tanieroch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.