Pridať recept

Kuracie mäso na marocký spôsob

ingrediencie

2 PL
olivový olej
4 ks
kuracie prsia
250 g
šampiňóny
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
farebná paprika
300 g
tekvica
300 ml
vriaca voda
2 konzervy
krájané paradajky
1 ks
citrón
1 ks
pór
1 PL
marocká zmes

postup

1.
Vo veľkom kastróle rozpálime olej. Pridáme kuracie mäso nakrájané na väčšie kocky, dochutíme soľou a korením, opekáme približne 2 minúty. Mäso vyberieme z kastróla a odložíme ho nabok.
 
2.
Do kastróla nasypeme malé šampiňónya na silnom ohni ich pražíme približne 1 minútu. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, marockú zmes, na kúsky nakrájanú papriku a tekvicu.
3.
Prilejeme vriacu vodu, pokrájané paradajky z konzervy a zmes necháme zovrieť. Potom do kastróla vrátime mäso aj so všetkou šťavou, ktorá z neho vytiekla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 10 minút.
4.
Zelenina musí byť mäkká a mäso hotové. Dierkovanou lyžicou rozdelíme na 4 misky, posypeme ich citrónovou kôrou a nasekaným pórom. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať