Pridať recept

Losos v smotanovej omáčke s olivami

ingrediencie

300 g
filety z lososa
1 ks
smotana
100 g
syr
1 balíček
zelené olivy
1 ks
citrón
olivový olej
soľ
korenie
maslo

postup

Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Potrieme ho olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pokvapkame citrónovou šťavou. Plech vymastíme maslom a dáme naň porcie lososa. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pripravíme si omáčku z kyslej smotany, do ktorej nastrúhame tvrdý syr, pridáme napol prekrojené olivy, pokvapkáme citrónovou šťavou a trochou šťavy z olív. Touto omáčkou zalejeme zhruba po 15 min. všetky porcie lososa tak, aby bol celý plech ponorený v omáčke. Potom necháme ešte zapiecť asi 20 min. Lososa môžeme podávať s hranolkami a zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať