Pridať recept

FOTORECEPT: Olivoví slimáci zo špaldovej múky

Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26

ingrediencie

500 g
špaldová polohrubá múka
300 ml
voda
1 KL
olivový olej
2 KL
soľ
1 KL
oregano
7 g
sušené droždie
70 g
olivy
30 g
kápia
čierne olivy na ozdobu
1/2 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárne na chleba v tomto poradí: Voda, olej, soľ, oregano, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod., pokým nám cesto nevykysne.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
 
2.
Olivy (podľa chuti môžeme použiť čierne alebo zelené) a kápiu nakrájame na malé kúsky. Po prvom pípnutí pridáme uvedené suroviny do cesta.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
3.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozkrojíme na polovicu.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
4.
Každú polovicu vyvaľkáme na plát cca 50x40 cm a preložíme na 3 časti ako list (ľavú tretinu cesta zložíme do stredu a na ňu zložíme pravú tretinu).
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
5.
Cesto rozrežeme na 2 cm hrubé pláty a každý plát stočíme do tvaru slimáka.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
6.
Stočené slimáčiky uložíme na pečiaci papier a navrch uložíme plátok olivy.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
7.
Olivy navrchu pritlačíme, aby z cesta po upečení nevypadli. Potom pečivo potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
8.
Po 15-tich minútach pečivo vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a podávame.
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Prehľad múk
Už žiadne drobivé, ťažké ani ubité cesto! Akú múku zvoliť do koláčov a akú do pečiva? Tieto rady si uložte
Pri pečení koláčov je veľmi dôležité vybrať si správny druh múky. Keď použijete nejaký nevhodný, tak...
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Všetci ich poznáme. Niektoré obľubujeme viac, iné menej, ale stále platí pravidlo, že naše maminky a babičky...
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...