Cestovina s plesňovým syrom Gorgonzola
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
cestoviny
200
g
sladký plesňový syr Gorgonzola
100
g
smotana
25
g
maslo
1
vetvička
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
postup
1.
Cestoviny dáme variť do výdatného množstva vriacej vody, trochu osolenej a počas varenia ich niekedy zamiešame.
2.
Zatiaľ, čo sa cestoviny varia, na panvici jemne rozpustíme maslo, pridáme smotanu, zmiešame, osolíme, okoreníme čiernym korením a stiahneme z ohňa.
3.
Keď sú cestoviny správne uvarené, hneď ich necháme odkvapkať, vložíme do servírovacej misy a ochutíme omáčkou z masla a smotany. Potom pridáme rozdrvený až popučený plesňový syr, posypeme pažítkou a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.