FOTORECEPT: Príprava kysnutého, majonézového cesta
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
múka polohrubá
1/5
kocka
droždie
2,5
dl
mlieko
1
ČL
soľ
3
PL
krupicový cukor
3
ks
vajce
3
PL
majonéza
100
g
maslo Flora Gold-roztopené
postup
1.
Suroviny potrebné na prípravu cesta.
2.
Pripravíme si dva misky. Jednú väčšiu a druhu menšiu. Do väčšej misky si nalejeme mlieko, pridáme droždie a asi 1/3 múky, pridáme soľ a cukor.
3.
2-3 minútky všetko spolu dobré premiešame a necháme na teplom mieste vykysnuť.
4.
Medzitým si v druhej miske vyšľaháme vajcia, majonézu a roztopené maslo.
5.
Keď cesto vykysne, tak postupne vlejeme doň vyšľahané vajcia
7.
Mala by nám vzniknúť hustejšia konzistencia.
8.
Cesto je fajné elastické, nelepí sa.
9.
Ešte ho v miske aspoň 2-3 min vypracujeme na hladko a necháme vykysnúť.
10.
Môžme z neho robiť sladké koláče,
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.