Pridať recept

Pečená zelenina na masle s jogurtovým dresingom

Pečená zelenina na masle s jogurtovým dresingom
Zdroj: falenna

ingrediencie

200 g
petržlen
200 g
mrkva
50 g
maslo Flora GOLD
trochu
olivový olej
podľa chuti
provensálske bylinky
podľa chuti
soľ
trochu
bazalka

postup

1.
Petržlen a mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Poukladáme ich do zapekacej misy, osolíme, prisypeme bylinky a pridáme olivový olej a dobre zamiešame. Na zeleninu poukladáme kúsky masla. Vďaka maslu získa zelenina dobrú chuť a nebude vysušená. Dáme piecť priblžine na 30 minút pri 200 stupňoch.
 
2.
V miske zmiešame jogurt, 2 pl olivového oleja, soľ a bazalku. Podávame k pečenej zelenine.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zeleninová nátierka zo zvyškov
Vždy keď nám z obedu, alebo akéhokoľvek jedla niečo zostane, tak sa to snažíme spracovať ďalej.