Pridať recept

Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát

ingrediencie

10 ks
zemiaky väčšie
1 ks
cibuľa väčšia
50 g
údená slanina
2 strúčiky
cesnaku
5 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
konzerv
malá

postup

1.
Zemiaky očistíme a vo vode uvaríme klasickým spôsobom do mäkká. Slaninku pokrájame na kocky, opražíme a pridáme pokrájanú na drobno cibuľu,Cibuľu opražíme do ružova. Uvaríme vajcia.
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Zdroj: anka813
 
2.
Uvarené zemiaky podusíme na jemno. Pridáme opraženú slaninu s cibuľou a premiešame.
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Zdroj: anka813
3.
Pridáme hrášok.
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Zdroj: anka813
4.
Pripravíme si srnčí chrbát,vystelieme potravinarskou foliou,Polovicu zemiakov urovname do formy,na to poukladáme vajcia a na vajcia urovnáme zbytok zemiakov.
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Zdroj: anka813
5.
Na vrch vylejeme rozšľahané vajce a dáme do rúry zapiecť.
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Zdroj: anka813
6.
Po upečení necháme trocha vychladnuť,vyklopíme s formy,pokrajama a podavame ako prílou k mäsu.
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Fotoprecept: Zemiakový srnčí chrbát
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kailililien
20.9.2014 22:47 | |
+5 -0
s foliou do rury? *501* to naozaj?
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...