FOTORECEPT: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
špaldová múka jemne mletá
2
ks
vajce
150
ml
vlažná voda
1
PL
soľ
Plnka
400
g
tofu biele
25
ml
vlažná voda
3
KL
soľ
2
PL
citrónová šťava
1/2
KL
čierne mleté korenie
5
ks
pažitka
5
ks
cibuľa
150
g
maslo k cibuli
100
g
maslo na pomastenie
pažítka na ozdobenie
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, soľ, vajíčka a rukami pomaly miesime cesto. Postupne pridávame vodu.
2.
Cesto necháme odležať v chladničke cca 30 min. (to iba počas doby, kedy si urobíme plnku).
3.
Biele tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra spolu s vodou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a rozmixujeme na hladkú kašu.
4.
K hotovej plnke pridáme nadrobno nakrájanú pažitku.
5.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičky kruhy. Každý naplníme 1 KL plnky a spojíme.
6.
Pirohy hodíme do vriacej vody (doporučujem na dvakrát, aby sa pirohy na seba neprilepili). Hrniec prikryjeme a počkáme, až nám pirohy vyplavú na povrch. Potom ich necháme ešte 3 min. variť.
7.
Medzitým ako sa nám pirohy varia, nakrájame si nadrobno cibuľu a osmažime ju dohneda na masle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.