Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou

Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
špaldová múka jemne mletá
2 ks
vajce
150 ml
vlažná voda
1 PL
soľ

Plnka

400 g
tofu biele
25 ml
vlažná voda
3 KL
soľ
2 PL
citrónová šťava
1/2 KL
čierne mleté korenie
5 ks
pažitka
5 ks
cibuľa
150 g
maslo k cibuli
100 g
maslo na pomastenie
pažítka na ozdobenie

postup

Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
 
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, soľ, vajíčka a rukami pomaly miesime cesto. Postupne pridávame vodu.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
 
2.
Cesto necháme odležať v chladničke cca 30 min. (to iba počas doby, kedy si urobíme plnku).
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
3.
Biele tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra spolu s vodou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a rozmixujeme na hladkú kašu.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
4.
K hotovej plnke pridáme nadrobno nakrájanú pažitku.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
5.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičky kruhy. Každý naplníme 1 KL plnky a spojíme.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
6.
Pirohy hodíme do vriacej vody (doporučujem na dvakrát, aby sa pirohy na seba neprilepili). Hrniec prikryjeme a počkáme, až nám pirohy vyplavú na povrch. Potom ich necháme ešte 3 min. variť.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
7.
Medzitým ako sa nám pirohy varia, nakrájame si nadrobno cibuľu a osmažime ju dohneda na masle.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
8.
Uvarené pirohy preložíme do misy, polejeme roztopeným maslom a podávame s osmaženou cibuľkou a pažitkou.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prehľad múk
Už žiadne drobivé, ťažké ani ubité cesto! Akú múku zvoliť do koláčov a akú do pečiva? Tieto rady si uložte
Pri pečení koláčov je veľmi dôležité vybrať si správny druh múky. Keď použijete nejaký nevhodný, tak...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.