Pridať recept

Šúľance s kyslou kapustou

ingrediencie

600 g
zemiaky
1 ks
vajce
štipiek
soľ
200 g
hrubá múka
1 ks
cibuľa
100 g
údená slanina
trochu
olej
300 g
kyslá kapusta

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame. Potom si dáme do veľkého hrnca variť vodu.
 
2.
Na dosku nasypeme hrubú múku, zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme hladké cesto. Robíme z neho šúľky a každý nakrájame na približne rovnaké kúsky. Tie vložíme do vriacej osolenej vody a čakáme, kým nevyplávajú na povrch.
3.
Medzitým slaninu nakrájame na pásiky a opražíme ju v rozpálenom oleji. Potom k nej pridáme kyslú kapustu a chvíľu ju dusíme. Na tanier naložíme udusenú kapustu, šúľance a podávame s opraženou cibuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať