Pridať recept

Talianske rizoto

ingrediencie

240 g
ryža arborio
350 ml
kurací vývar
200 ml
biele víno
1 ks
cibuľa
40 g
strúhaný parmezán
zväzkov
rukola
50 ml
olivový olej
40 g
maslo
trochu
soľ
trochu
biele korenie

postup

1.
Najemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme ryžu, opražíme, polejeme trochou vína, privedieme k varu a potom postupne, po malých dávkach, pridávame víno a kurací vývar.
 
2.
Ryžu za čiastočného premiešania varíme na miernom ohni, pokiaľ nie je al dente, cca 15 minút. Akonáhle je rizoto hotové, dochutíme soľou a korením.
3.
Na masle orestujeme rukolu, ktorú spolu s nastrúhaným parmezánom zmiešame s rizotom. Rizoto podávame ihneď, veľmi teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...