Talianske rizoto
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
240
g
ryža arborio
350
ml
kurací vývar
200
ml
biele víno
1
ks
cibuľa
40
g
strúhaný parmezán
zväzkov
rukola
50
ml
olivový olej
40
g
maslo
trochu
soľ
trochu
biele korenie
postup
1.
Najemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme ryžu, opražíme, polejeme trochou vína, privedieme k varu a potom postupne, po malých dávkach, pridávame víno a kurací vývar.
2.
Ryžu za čiastočného premiešania varíme na miernom ohni, pokiaľ nie je al dente, cca 15 minút. Akonáhle je rizoto hotové, dochutíme soľou a korením.
3.
Na masle orestujeme rukolu, ktorú spolu s nastrúhaným parmezánom zmiešame s rizotom. Rizoto podávame ihneď, veľmi teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.