Pridať recept

Lístkové cesto

ingrediencie

250 g
hladká múka
1 ks
vaječný žĺtok
1 PL
ocot
trochu
soľ
trochu
vlažná voda
250 g
maslo

postup

1.
Z múky odoberieme asi hrsť a spracujeme ju s maslom. Sformujeme štvorec s 25 cm stranou a dáme na chladné miesto, avšak nie do chladničky.
 
2.
Z ostatných prímesí urobíme cesto, dobre ho vypracujeme a sformujeme do väčšieho štvorca. Krížom naň položíme štvorec z masla, okraje cesta preložíme ako obálku a vyvaľkáme do varu obdĺžnika. Potom ho preložíme 3x na seba, obrátime o 180° a vyvaľkáme opäť na obdĺžnik. 3x zopakujeme to isté.
3.
Cesto necháme asi pol hodiny stáť zabalené v dobre vyžmýkanom obrúsku.
4.
Potom opäť 3x rozvaľkáme, preložíme a dáme odpočinúť. Zopakujeme po tretí raz. Cesto môžeme použiť ľubovoľne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.10.2015 03:39 | |
+3 -6
To je hlúposť,predsa nemôže byť rovnaký pomer múky a tuku.Tuku len 1/2 z množstva múky.
Podobné články
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!