Pridať recept

Zemiaková pochúťka

ingrediencie

1 kg
zemiaky
200 ml
mlieko
50 g
maslo
200 g
strúhaný syr
2 ks
vajce
1 KL
majorán
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
750 g
pór
60 g
maslo
1 strúčik
cesnaku
200 ml
zeleninový vývar
150 ml
biely jogurt
50 g
šunka
trochu
petržlenová vňať
2 ks
zelená paprika

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme vo vriacej slanej vode. Varia sa približne 12 minút, potom ich scedíme a vymiešame s horúcim mliekom, maslom a soľou na hladkú kašu. Necháme ju trochu vychladnúť a vmiešame do nej nastrúhaný syr a vajcia.
 
2.
Pór umyjeme, nakrájame na rezance spolu s paprikou a opražíme na masle. Pridáme prelisovaný cesnak, zeleninový vývar, jogurt a dusíme. Šunku nakrájame na rezance, petržlenovú vňať nasekáme a vmiešame do póru. Nakoniec dochutíme soľou.
3.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a vlejeme do nej zeleninovú zmes. Na ňu navrstvíme pripravenú kašu a dáme ju zapiecť do rúry. Podávame ihneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.