Pridať recept

Paradajky plnené mandľovým kuskusom

ingrediencie

1 PL
olivový olej
6 ks
mladá cibuľka
1 KL
rímska rasca
štipiek
kurkuma
250 ml
zeleninový vývar
125 g
kuskus
8 ks
paradajka
50 g
sušené marhule
75 g
mandľové lupienky
100 g
Feta

postup

1.
V kastróle rozpálime olej a opražíme na ňom na tenké kolieska nakrájanú mladú cibuľku. Vmiešame rímsku rascu a kurkumu. Prilejeme horúci zeleninový vývar a necháme zovrieť. Za stáleho miešania prisypeme kuskus. Odstavíme ho z ohňa, prikryjeme a necháme 5 minút odstáť.
 
2.
Medzitým odkrojíme vršky paradajkám a dužinu vydlabeme lyžicou. Do kuskusu vmiešame sušené marhule pokrájané na menšie kúsky, opražené mandľové lupienky a rozmrvenú fetu.
3.
Touto zmesou naplníme paradajky, prikryjeme ich vrškami a položíme na plech. Pečieme približne 10 minút a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.