Pridať recept

Klobásky so šošovicou

ingrediencie

8 ks
bravčová klobása s bylinkami
100 ml
suchý jablčný mušt
150 ml
kurací vývar
410 g
sterilizovaná šošovica
2 PL
kremžská horčica
2 PL
petržlenová vňať
1 PL
olivový olej
1 ks
šalotka
2 PL
hnedý cukor

postup

1.
Klobásu grilujeme na rozohriatom grile z oboch strán približne 15 minút a raz ich obrátime.
 
2.
Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom a opražíme na nej nasekanú šalotku a posypeme ju cukrom. Jemne pražíme dovtedy, kým cibuľa nebude pekne skaramelizovaná.
3.
Potom vlejeme jablčný mušt, kurací vývar, horčicu a scedenú šošovicu z konzervy. Zmes necháme zovrieť a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
4.
Grilované klobásky podávame so šošovicou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Šošovicová polievka
Kráľovná všetkých strukovín: Najlepšie recepty zo šošovice + FINTA, vďaka ktorej ju už nemusíte vopred namáčať, toto by vám nikdy nenapadlo!
Aj vy máte radi šošovicu? Tu ste správne! Máme pre vás bohatú ponuku skutočne výborných receptov...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...