Pridať recept

Jahňací steak so zemiakmi a zelenou fazuľkou

Jahňací steak so zemiakmi a zelenou fazuľkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

4 ks
jahňací steak
3 PL
olivový olej
700 g
nové malé zemiaky
350 g
zelená fazuľka
5 ks
jarná cibuľka
2 PL
čerstvá mäta
5 PL
extra panenský olivový olej
1 PL
balzamikový ocot
1 PL
citrónová šťava
1 KL
dijonská horčica
1 KL
med

postup

1.
Steaky potrieme trochou oleja a posypem ich soľou a korením. Na panvici s hrubším dnom opražíme jahňacie steaky. Približne 5-8 minút a potom ich obrátime (v strede by mali zostať trochu ružové). Vyberieme ich z panvice a uložíme na teplé miesto. Všetku šťavu z mäsa si odložíme.
 
2.
Kým sa jahňacina pečie a odpočíva, zemiaky uvaríme vo vode s troškou soli asi 12 minút. Na posledné 4 minúty varenia prisypeme do vody aj zelenú fazuľku.
3.
Zeleninu a zemiaky scedíme a dáme do veľkej misy spolu s jarnou cibuľkou nasekanou na malé kolieska.
4.
Do pohárika s uzatváracím viečkom nasypeme mätu, pridáme olivový a balzamový ocot. Pridáme citrónovú šťavu, med a horčicu. Pohárik uzavrieme a poriadne ním zatrasieme. Potom prilejeme šťavu z mäsa a znova premiešame.
5.
Touto omáčkou prelejeme zeleninu a zemiaky v mise. Zľahka premiešame a môžeme podávať spolu so steakom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať