Pridať recept

Jahňací steak so zeleninou na provensálsky spôsob

Jahňací steak so zeleninou na provensálsky spôsob
Zdroj: gurmanka
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
šalotka
1 ks
zelená paprika
2 ks
cukina
1 ks
fenikel
2 strúčiky
cesnaku
4 KL
provensálske bylinky
4 ks
jahňacia kotleta
2 PL
tapenáda z čiernych olív
2 ks
paradajka

postup

1.
Vo väčšej panvici s hrubým dnom rozpálime 2 lyžičky oleja. Opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu, na kocky pokrájanú papriku, cukiny, fenikel, prelisovaný cesnak a provenálske bylinky. Na strednom ohni pražíme približne 10 minút za občasného premiešania.
 
2.
Kým sa zelenina praží, jahňacie kotlety potrieme zvyšným olejom a dochutíme ich soľou, korením. Paražím ich na mriežkovanej panvici z oboch strán približne 8 minút. V strede by mali byť mierne ružové.
3.
K zelenine pridáme nadrobno nakrájané paradajky, tapenádu z čiernych olív a na miernom ohni necháme prejsť varom. Potom pridáme kotlety a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať