Pridať recept

Korenisté mäsové guľky

ingrediencie

1/2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
1/2 ks
zelená paprika
500 g
mleté bravčové mäso
2 KL
cajunské korenie
1 PL
mäta
100 g
strúhanka
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Na väčšej panvici si rozpálime olej a približne 5 minút pražíme nasekanú cibuľu spolu s paprikou. Pridáme mleté bravčové mäso, cajunské korenie, nasekanú mätu, mleté čierne korenie a poriadne premiešame.
 
2.
Z tejto zmesi sformujeme guľky o veľkosti loptičky na ping pong. Obalíme ich v strúhanke a položíme na plech. Pečieme pri teplote 220°C vo vopred vyhriatej rúre približne 15 minút. Podávame s čerstvou paradajkovo-cibuľovou salsou a cestovinou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...