Pridať recept

Parížske košíčky

24
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

130 g
hladká múka
40 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
maslo
1 štipka
soľ
1 KL
citrónová aróma

Náplň

1 balíček
prášková šľahačka
150 ml
mlieko

Na ozdobenie

Zdobenie 4 druhy zlatéstrieborné DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
 
2.
Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
3.
Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
4.
Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať